Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorgligt göra politik av saker som redan är på gång!

Nina Burchardt (S), Ann-Margret Knapp (S) och Olle Jonsson (V) replikerar på Centerpartiets insändare om avsaknad av en kulturplan i tisdags.

Annons

Centerpartiet signalerar i en insändare (HT 28/10) att de otåligt väntar på kommunens nya kulturplan. Vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 27 oktober där Caroline Schmidt och Sven Bergström (C) var representerade informerade kommunalrådet Daniel Pettersson om det pågående arbetet i kultur- och fritidsnämnden som har uppdraget att ta fram förslag till en ny Kultur- OCH fritidsplan för vår kommun. I nämnden där såväl Bergström som Karin Hjelm (C) ingår pågår arbetet med att skapa en kort, koncis och tydlig plan med kommunfullmäktiges mål och medel vägledande för såväl kommuninvånarna som kultur- idrotts- och fritidsföreningar.

Därom var alla partier förutom Miljöpartiet överens då historien visar att tjocka överambitiösa planer ofta blivit hyllvärmare och sällan gjort några större avtryck..Tidsplanen är att ta beslut på nämndens sammanträde i november och därefter ge berörda parter möjlighet att yttra sig över förslaget. Efter Kommunfullmäktiges beslut kommer nämnden att fortsätta sitt arbete med en mer detaljerad och beskrivande plan kopplad till bland annat den regionala kulturplanen.

Vi är väl medvetna om de förväntningar som finns från föreningslivet och vår ambition är att vara en väl fungerande samarbetspartner och bidra till att skapa mötesplatser och arenor för ett rikt och blandat kultur- och fritidsliv i vår kommun – där är vi rörande överens med insändarskribenterna!

Nina Burchardt (S)

ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Ann-Margret Knapp (S)

vice ordförande

Olle Jonsson (V)

ledamot kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons