Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopberget oroar

Söderhamns kommun gjorde ett dunderfel när de tillät Bromsäng Recycling, trots våra protester, mellanlagra malda bilinredningar, kalk, plast med mera. Kommunen följde inte upp hur mellanlagringen sköttes.

Annons

Marianne Persson (C) skriver i Centersyn nr 1 2010 "Håll Sverige Rent – inte bara ifrån bilvrak!"

Vad du vill göra med bilvrak framgår av artikeln men sträcker sig dina ambitioner längre och till större projekt eller i mindre delar till exempel malda bilinredningar så kallat fluff? De behöver man inte leta efter ett och ett, de finns på ett ställe och väger 4 000 ton. De finns här i Stugsund, det är bara att följa lukten så hittar du dit. En man berättade för mig att han på sin arbetsplats nära E 4 kände den fräna lukten från sopberget.

Du och jag kan bli de första eldsjälarna som tillsammans med Stugsundsbor och Söderhamnsbor påverkar Söderhamns kommuns tjänstemän/politiker att verka för att de giftiga högarna snabbt tas bort. Bromsäng Recycling har en frist till 31 mars 2010 men inget har hänt hittills och tiden rinner snabbt ut. Det pyr och ryker från högarna. Ska vi våga vara ute i sommar, den sommar som vi så längtat efter. Ska vi få behålla vår hälsa, ska vi utsätta våra barn för dioxinutsläpp, ska vi tillåta att luften förorenas dag efter dag, den luft vi alla ska andas?

Söderhamns kommun gjorde ett dunderfel när de tillät Bromsäng Recycling, trots våra protester, mellanlagra malda bilinredningar, kalk, plast med mera. Kommunen följde inte upp hur mellanlagringen sköttes, hur eller vem som tog hand om det som skulle sorteras.

Ska vi tillmäta oss själva att bo i en kommun som kan sätta epitet miljö framför, måste vi lösa biljett nu.

Vad säger du Marianne? Vill du vara med också på vårt tåg?

Greta Spjuth

Bromsäng

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons