Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solklara alternativ till prioriteringar

Viktor Wärnick och Hans Sundgren, båda M, svarar på Katarina Hedbergs och Åsa Lindestams, båda S, insändare 30/9:

Annons

De båda socialdemokratiska företrädarna är uppenbarligen stressade över det urusla förslag till höjning av maxtaxa inom äldreomsorgen som (s)vekregeringen föreslår. Förslaget slår mot de mest fattiga och sjuka pensionärerna. Kostnadshöjningen blir över 2500 kr per år oavsett hur man vrider och vänder på det i en insändare.

Det måste svida rejält i sossehjärtat när man lovat allt till alla i valrörelse på valrörelse men nu tvingas stå för den rödgröna regeringens usla politik.

Vi moderater föreslår Söderhamns kommun att inte höja maxtaxan och då krävs andra uppoffringar, detta eftersom regeringen minskar på statsbidraget till kommunerna med samma summa pengar som höjningen av taxan skulle inbringa.

Som ansvarsfullt parti vill vi moderater med vår motion avvakta en ordentlig uträkning av vad vårt förslag om nollhöjning skulle ge för kostnad för kommunen, det kommer att ske vid tjänstemannaberedning.

Vi är dock på det klara med vad vi ser som möjlig finansiering. Exempelvis lägger Söderhamns kommun tio miljoner kronor mer per år på kultur och fritid än jämförbara kommuner, där finns solklara möjligheter till omprioriteringar. Andra alternativ finns också inom en rödgrön kommunbudget som prioriterar annat än just välfärd.

Moderaterna tänker inte stillatigande se på när riksdagsledamot Lindestam röstar ja till undandragande av statliga medel för de äldre, samtidigt som omvårdnadsnämndens ordförande Hedberg höjer priset på äldreomsorgen för de mest sjuka och fattiga.

Viktor Wärnick, ordf

Hans Sundgren, v. ordf

Nya Moderaterna Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons