Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Soldiers of Odin, vi vill inte ha er på våra gator”

Föreningen Hudik mot rasism manar hudiksvallsborna ”till försiktighet när de går ute i kväll” med anledning av Soldiers of Odins planerade nattvandring i staden.

Annons

I kväll, lördag, planerar Soldiers of Odin att nattvandra i Hudiksvall. Soldiers of Odin är ett medborgargarde grundat av en finsk nazist som nu försöker att etablera sig i Sverige. De säger sig nattvandra för att främja trygghet, men då organisationen till stor del består av män som är dömda för sexuella övergrepp och kvinnofridskränkning och där drivkraften är rasism blir trygghet knappast resultatet av att de marscherar på våra gator. 

Läs även: Ung Vänster vandrar i Hudiksvall: "Vi vill inte ha några nazister på våra gator"

Det är polisens uppgift att upprätthålla trygghet i våra offentliga rum, och vi i föreningen Hudik mot rasism är övertygade om att trygghet endast främjas av en gemenskap där alla inkluderas – inte av ett uppdelande av vi och de. Hudik mot rasism tar avstånd från Soldiers of Odin, uppmanar alla Hudikbor till försiktighet när de går ute i kväll och välkomnar alla att – i stället för att drivas av rädsla och hat – bli medlemmar i vår förening och på så sätt verka för ett tryggt Hudiksvall för alla.  

Soldiers of Odin, vi vill inte ha ert beskydd. Vi vill inte ha er på våra gator. Vårt Hudik är till för alla!

Föreningen Hudik mot rasism

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons