Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sök EU-pengar till Kvarndammen

Tyvärr hade jag fel när det gäller Ljusdals fiskevårdsområde i min insändare (13/6). Det ber jag om ursäkt för.

Annons

Fvo:t arbetar mycket för att förbättra fisket men det framkommer inte i media. Kenneth Olsson har varit i kontakt med mig och preciserat vad det jobbas med. Fvo:t har arbetat med biotopåtgärder i Ljusnan 2003 och 2005. De har varit i kontakt med länsstyrelsen, Ljusdals kommun och miljödomstolen angående rivning av Kvarndammen och söker pengar för att restaurera Leån, ett arbete som påbörjades för 15 år sedan men inte lyckades till belåtenhet. Tyvärr ställde kommunen till med sin tvekan om Kvarndammen så Kammarkollegiet avslutade projektet med miljödomstolen. Det jobbas i tysthet inom Ljusdals fvo.

De har även svårt att få riktig kontakt med kommunen när det inte finns någon fiskeansvarig. Förhoppnings- vis blir kontakten med media också bättre så de fiske- intresserade i Ljusdal får veta vad som händer i fiske- vattnen. Det betyder mycket även i turistisk synpunkt.

Det är någonting som kommunen måste vara intresserad av och söka pengar så att biotopförbättrande åtgärder kan komma i gång så fort som möjligt. Söderhamns kommun fick pengar av EU för att återställa strömmande vatten.

Det måste även vara möjligt för Ljusdals kommun att få pengar därifrån om viljan finns att söka bidrag. Jag har bara att önska fiskevårdsområdet lycka till i arbetet med att förbättra fisket i Ljusdal.

Lars Nordqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons