Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn var nominerad

Söderhamn har som mål att senast 2012 nå utmärkelsen "Årets ungdomskommun". Att vi redan efter 2,5 år blivit en av tre nominerade, kan till skillnad från vad signaturen Luttrad lärare skriver inte ses som något annat än en framgång.

Annons

Söderhamn har som mål att senast 2012 nå utmärkelsen "Årets ungdomskommun". Att vi redan efter 2,5 år blivit en av tre nominerade till utmärkelsen och därmed nått "pallplats" kan till skillnad från vad signaturen Luttrad lärare skriver inte ses som något annat än en framgång.

Ungdomslyftet består av många delprojekt där flera samverkar med skolan till exempel Drömverkstan, Europaresan, Rådslag i skolan, BeSmart och arbetet med ungas inflytande. Europaresan kommer att från starten hösten 2007 till och med våren 2010 ha möjliggjort för cirka 600 elever att utifrån en projektidé i grupp resa till ett annat land (hittills cirka 15 olika länder). Europaresan har möjliggjort att Söderhamnselever, oberoende ekonomi, få vidga vyerna och genom personlig upplevelse lära känna ett annat land och dess kultur.

Vad gäller "ungdomsstödjare" i skolorna så pågår även ett arbete med att få elevkamratstödjare i samtliga högstadieskolor. Det är viktigt att Luttrad lärare förstår att Ungdomslyftet inte finansierats på bekostnad av skolans verksamhet utan är en satsning utöver kommunens basverksamhet, något som gör Söderhamn unikt!

Marcus Häggström

ungdomskoordinator

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons