Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn orättvisans högborg

14 handikappföreningar i Söderhamn började för två år sedan att ansöka om hyresbidrag på 18 000 kronor, alla föreningarna skulle dela på lokalen. Två år i rad har de ansökt, och två avslag har de fått – kommunen undersöker fortfarande.

Annons

Undrar om det finns några besparingskrav när det gäller Verkstäderna? Man drog in fritidsgårdar runt om i kommunen, allt skulle till Söderhamn – många protesterade. Transporterna tur och retur får föräldrarna stå för. Det kostar både tid och pengar

Man köper ännu ett ridhus för det är ”ett lyft för tjejerna” som Eva Tjernström säger. Kostnad 2,4 miljoner. Skulle man inte i stället tänkt på den kvinna i 35-årsåldern som ur egen ficka satsat 3 miljoner och byggt upp en anläggning med 15 hästar och 120 elever? Det är skattepengar ni tar av! Ska kommunen konkurrera ut privata initiativ som redan finns?

Egen badtid för somaliska kvinnor i en nybildad förening ordnades snabbt. Beräknad kostnad 150 000–200 000 kronor per år – Hällåsen går redan med förlust! Nu läste jag att det klagades på att det var för långt till Hällåsen. Ska bli intressant se hur kommunen ordnar detta. Bad kostar 65 kronor, bussresa tur och retur 60 kronor.

Så ska ni återigen satsa på att bli Sveriges bästa ungdomskommun. Vad hoppas ni uppnå med detta? Vad ska det ge? Ni har avsatt 25 miljoner kronor för ungdomarna och jag tycker ni mest koncentrerar er på att skapa fritids- och nöjessysselsättningar åt dem, att deras liv ska vara roligt.

Vill ni ha fler ungdomar till kommunen och fylla upp tomma lägenheter hos Faxeholmen? För närvarande finns 500 arbetslösa ungdomar som ni vill skicka till Norge. Vilka ungdomar vill ni ha kvar i Söderhamn?

Försök i stället att få hit flera företag så de kan få arbete. Några stora kedjeföretag tror jag inte på, men det finns nog en hel del medelstora företag som skulle kunna etablera sig här. Ni har skickat hem personal med lön för lång tid framåt, men om ni säger till några dagar i förväg kan han komma och jobba, har jag läst. Kan inte han jaga företag till Söderhamn?

Vi har bra kommunikationer och en flygplats som kan ta emot de största flygplan i vilket väder som helst. Sätt ihop några paketresor med utflykter i hela Hälsingland, vi har mycket att erbjuda. Flyg till Söderhamn och boende. Börja med Danmark, England, Tyskland och Holland. Det tror jag på.

Om någon undrar vad jag menar med överskriften Söderhamn – orättvisans högborg, tänkte jag på hur många miljoner som generöst delas ut. HSO, en paraplyorganisation för 14 handikappföreningar i Söderhamn började för två år sedan att ansöka om hyresbidrag på 18 000 kronor, alla föreningarna skulle dela på lokalen, inga stora fordringar där inte. Två år i rad har de ansökt, och två avslag har de fått – kommunen undersöker fortfarande. Varför får vissa föreningar gräddfil men inte de som bott och verkat här i årtionden, betalat skatt och har omfattande verksamhet?

Mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons