Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn har det SKL efterlyser

Insändaren från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, (28/12) öppnar ögonen.

Annons

Vi i Söderhamn kan erbjuda mycket av de framtidsförutsättningar som framförs. Vi vet att det kommer att saknas arbetskraft i storstadsområdet. Vi har möjlighet att skapa flera jobb för unga genom en förstärkt företagspolicy, vi har lägenheter och villor till rimliga priser. Vi har hyggliga skolor och om CFL blir ett campus kan vi erbjuda en bredare utbildning på hemmaplan. Trafikproblemen är små med korta restider mellan bostad och jobb, vill man pendla tar det tid men målet ska vara att flytta jobben hit. Framtidens jobb kommer att flytta till orter där det finns bra och seriös arbetskraft. Vi har skärgården och naturen som en suverän turistmagnet och rekreationsmöjlighet.

Det vi saknar i framtidsförutsättningarna är flera mötesplatser för ungdomar och ökad attraktionskraft, en arena för bandy och events vore toppen. Bra och tillgänglig vård, här borde söderhamnarnas landstingspolitiker agera för förstärkning av verksamheten i Söderhamn. Gärna sjönära boende. Här måste lokalpolitikerna genom sina kanaler med Åsa Lindestam och Magnus Svensson som dörröppnare, se till att beslut om Sandviksudden omprövas och att inte centralmakten motarbetar vår utveckling. Bygg gärna på Stugsundsudden nu när den är sanerad, bygg nya bostäder i city, gärna ungdomsboende. Ta upp och fullfölj intentionerna i kommunens tidigare utredning om Utviksvägen framtida utveckling.

Ulf Marcussons synpunkter liksom företagargruppens insändare är väl värda att uppmärksammas, nu gäller det att alla söderhamnare från alla partier kämpa. Framtidskommissionens utredning bör läsas och betänkas av alla intresserade.

Rolf Levin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons