Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn har avtal

Som vanligt är Moderaterna dåligt eller lite insatta när det gäller verkligheten. Upplysningsvis vill jag därför informera om att Söderhamn sedan 2007 har avtal med Migrationsverket om mottagning av ensamkommande barn.

Annons

I dagens tidning (26/10), deltar bland andra Margareta B Kjellin, i en antagligen centralt författad insändare, i vilken man tar upp problemet med att det endast är en tredjedel av kommunerna som tar emot ensamkommande barn.

I Gävleborg finns tio kommuner och i insändaren nämns fyra kommuner, Gävle, Bollnäs, Ovanåker och Sandviken som tar emot dessa barn. De flesta som läser insändaren tolkar givetvis detta som att övriga sex kommuner inte tar emot ensamkommande barn.

Som vanligt är Moderaterna dåligt eller lite insatta när det gäller verkligheten. Upplysningsvis vill jag därför informera om att Söderhamn sedan 2007 har avtal med Migrationsverket om mottagning av ensamkommande barn. Det möjliggjorde därmed att de första barnen kunde anlända i januari 2008. Är det ytterligare något som är oklart om läget i Söderhamn så står jag gärna till tjänst med mer upplysningar.

Rolf Orre

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons