Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna tar ansvar för kommunens ekonomi

Det är dags för moderaterna att börja ta ansvar för kommunens ekonomi, skriver Gerd Olsson, ordförande i lärandenämnden, i ett svar på tre M-ledamöters inlägg i lördags.

Annons

Svar på insändare angående dialog och samarbete (24/10): Det har aldrig varit aktuellt att skriva samverkansavtal mellan Bromangymnasiet och Glada Hudik-gymnasiet. Fristående, vinstdrivande utbildningsföretag finansieras av skattepengar på lika villkor. 

Som förtroendevald i lärandenämnden har man ansvar över den kommunala budgeten. Beslutet som togs i lärandenämnden angående program och inriktningsutbud på Bromangymnasiet var ett första steg på detaljbudget 2016 i Lärandeförvaltningen. Jag är mycket nöjd med förslaget som innebär satsningar men också effektiviseringar. Alla förtroendevalda i kommunen har ansvar att få en ekonomi i balans i alla våra kommunala verksamheter, så även Moderaterna. 

Lärandenämndens arbetsutskott, som berett ärendet har fått ett utförligt underlag och har lagt fram ett enhälligt förslag till nämnden. I arbetsutskottet sitter Jonas Holm som ordinarie ledamot och Agneta Palmqvist som ersättare. På nämnden fick samtliga ledamöter en mycket bra och fullödig information från tjänstemännen. 

Det är dags för Moderaterna att börja ta ansvar för kommunens ekonomi. 

Gerd Olsson (S)

ordförande i lärandenämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons