Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna glömmer snabbt

Svar till Leif Persson med flera (16/8).

Annons

Jag finner det mycket märkligt att den nuvarande socialdemokratiska ledningen med Roland Bäckman i spetsen verkar ha så dåligt minne eller är så dåligt insatt i utvecklingen av Östernäsområdet.

Men det är ju klart, det var andra socialdemokrater med Marit Holmstrand i spetsen som satt i kommunledningen tillsammans med Centerpartiet under förra mandatperioden 2007–10.

Då var Centerpartiet tillsammans med Socialdemokraterna de drivande partierna i att faktiskt förvärva och köpa marken på Östernäs. Vi såg då och det gör vi nu, fantastiska och oanade möjligheter till att utveckla Ljusdals centrum och hela kommunen. Ett område som ligger strategiskt rätt mitt i centrum och nära Kyrksjön. Vi ser ett Östernäs som är till för alla kommuninvånare, från gammal till ung.

För att fräscha upp Socialdemokraternas minne så kommer här Centerpartiets vision och önskemål om den fortsatta utvecklingen av Östernäs:

• Timmerterminalen i centrum ska flyttas så fort som möjligt

• Vi har tagit beslut om att Peab ska få möjlighet att utveckla handeln på Östernäs, där skulle jag önska ett handelscentrum för lokalproducerade produkter från bygden

• Vi har tagit ett gemensamt beslut om att satsa nio miljoner kronor till att bygga upp parken med grönområde, bad, lekplaster, kafé med mera som gör att Östernäsområdet kan öppnas upp för allmänheten så fort som möjligt

• Vi ser positivt på att bygga en betongpark för skateboard och andra aktiviteter

• Bygg en bro från Östernäs in till centrum för att få en naturlig koppling mellan centrum och området

• Övriga idrottsplaner som finns med fotboll med mera är frågor vi måste få diskutera och fundera vidare på men ingenting är omöjligt och ingenting är fel, bara vi gör det rätt och gemensamt.

Centerpartiet har alltid ställt sig mycket positiv till att utveckla Östernäsområdet, om detta kan det inte råda något som helst tvivel. Hoppas nu att Socialdemokraterna tar till sig detta och slutar att sprida falska skrönor om att alla partier utom S och V skulle vara för en utveckling av Östernäs. Låt oss nu börja jobba tillsammans i stället, över partigränserna och gå från ord till handling.

Helena Brink

Gruppledare Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons