Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sociala medier har blivit en lekstuga

/

Uppenbarligen finns det en uppsjö av politiker, tjänstemän och låt oss kalla dem för övriga som inte har någon aning om vad vett och etikett på nätet är, skriver insändaren.

Annons

Känner ni till digitala mötesplatser som Facebook, twitter, flashback och instagram? Känner ni även till att företag och organisationer har börjat skapa riktlinjer för hur dessa ska användas? Eller hur du som tjänsteman ska framställa dig själv eller bör/ej bör agera som offentligperson i det digitala rummet?

När sociala medier började bli ett fenomen så pratade man om i skolan med ungdomarna att man ska tänka på vad man lägger upp, reflektera över vad man skriver och hur man skriver det. Kanske finns det bättre vägar att kommunicera på än genom ett långt utlägg på Facebook, kanske ska man behandla ämnet på ett professionellare sätt än att gömma sig bakom sin profilbild i ett nyhetsflöde på en skärm.

Jag som nyutbildad kommunikatör blir rent ut sagt förbannad över den lekstuga som sker på sociala medier av tjänstemän, politiker och övrigt folk. Jag trodde ni var professionella! Facebookinlägg skapar en underlig debatt som inte leder någonstans eftersom att det inte görs i ett officiellt forum för det ämne du vill behandla. Reflekterar man inte över sitt personliga varumärke? Reflekterar man inte över att det inte bara är ditt personliga varumärke som skadas utan även den organisation du representerar? Alla ni som gömmer er bakom skärmen, kan ni inte hantera tangenterna, sluta bara.

Josefin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons