Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soc satsar på fel saker

Nu har jag suttit två månader på LVM-hemmet och får reda på att jag blir av med min bostad, socialen betalar inte min hyra under tiden jag är här, det gör mej skitförbannad och maktlös.

Annons

Jag är en man/kille på 40 år! Nu ska jag berätta en historia som är sann och den handlar om mig! Jag är en drogberoende sedan 26 år.

Jag fick en 12-stegsbehandling för sex månader sedan och den fick mig in på ett bra spår i livet. Jag kom till behandlingen som en slagen människa, alltså bostadslös och väldigt nedgången i mitt missbruk. När jag kom från behandlingen så hade jag bostad samt att jag började jobba med något jag tycker om.

Efter tre månader så klev jag ned i en depression och började isolera mig och till slut började jag dricka. När jag hade druckit en 4–5 dagar så fick jag en känsla av hopplöshet och efter 6–7 dagar så var mitt val självmord eller avgiftning.

Självmord låter drastiskt men när det gått bra ett tag och jag känner mig som en god medborgare och allt det där vanliga ramlar på plats och plötsligt vänder till missbruk så känner jag mig värdelös och slår på mig själv för varje klunk jag tar.

När jag har druckit sju dagar så hängde jag ett rep runt halsen, sen tog jag av det och tänkte att ingen ska torska på ett mord på mej, så jag ringer polisen och varskor att om jag är död i min bostad. Ingen har tagit livet av mej, det har jag gjort själv.

Sen hänger jag repet runt halsen igen då får jag en vision av min son som gråter så jag tar av mej repet igen och ställer in hela aktionen.

Sen sätter jag mej och dricker, efter 3–4 timmar så kommer två poliser in i bostaden och kollar om jag är okej. Sen åker dom och jag tar kontakt via en bra vän med socialens missbruksenhet som kommer samma morgon.

Vi åker in på hälsocentralen så att en läkare kan skicka mej på avgiftning. Jag dricker hela tiden för det vet varje missbrukare att bryta tvärt går inte fysiskt eller psykiskt, det är livsfarligt!

Jag står på hälsocentralen och väntar på läkare. Då kommer polisen in och griper mej och slänger mej i en LOB-cell. Efter åtta timmar i cellen så blir jag körd till ett LVM-hem.

Nu har jag suttit två månader på LVM-hemmet och får reda på att jag blir av med min bostad, socialen betalar inte min hyra under tiden jag är här, det gör mej skitförbannad och maktlös.

Jag tänker så här: Här sitter jag med ett gäng personer som inte vill sluta droga och kostar samhället 3 000 per dag.

Nu har jag ingenting att komma hem till eftersom jag inte har något hem. Hur stor chans tror du/ni att jag kommer kunna vara drogfri och värdig medborgare igen?

Varför öser man pengar på fel saker på soc? Soc ska komma med så j-a mycket insatser hit och dit men om man ber om något som är bra för individen så finns det inga pengar. Tänk till ni som har med människor att göra!

En vårdad vårdare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons