Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snygga upp Skidtjärnsbadet

Som före detta Glössbobo tycker jag att det hör sommaren till att besöka Skidtjärns underbara badplats, men för varje år blir jag mer och mer beklämd över förfallet. Man möts av en gräsplan full med fimpar och vassa, trasiga plastglas, äckliga dass, samt omklädningshytter som sett sina bättre dagar.

Annons

Jag slås av tanken att ju sämre skött ett område är, desto mer svinar folk ner. Det är lätt att skylla på ungdomarna, men jag har bevittnat unga mödrar låta sina barn uträtta sina behov bakom damernas, och pula in toapapperet under hytten, för att sedan göra exakt samma sak själv inför allas ögon. Äckligt!

Enligt mig är det hög tid att återskapa lite av glansen. Inte kräver jag att minigolfen och kiosken återuppstår precis, men vad sägs om en strukturerad parkering, bortplockande av vass, och fräscha byggnader?

En ny grillplats skulle också passa bra, och varför inte hugga ner skogen bakom damernas och utöka gräsplanen? Utnyttja Sedwallspengarna till att göra Skidtjärn till den pärla den en gång var, till glädje för såväl Rengsjöborna som de turister som besöker orten.

Böjen in exil

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons