Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöandets baksida

Patrik Uhras, teknisk chef i Ovanåkers kommun, anser att NCC Roads utför ett förnämligt snöröjningsarbete inom kommunen och att han kontrollerat detta. Ja, kanske genom att titta ut genom fönstret i kommunhuset.

Annons

Patrik Uhras, teknisk chef i Ovanåkers kommun, anser att NCC Roads utför ett förnämligt snöröjningsarbete inom kommunen och att han kontrollerat detta. Ja, kanske genom att titta ut genom fönstret i kommunhuset och sett hur det skrapats och filats på de gator i Edsbyns inre delar som kan överblickas.

Men hur det ser ut i de villaområden runt omkring tror jag inte att Patrik Uhras har så stor vetskap om. Fastighetsägarna har väldiga problem med var de ska göra av den snö som kommit då inte den ansvarige för snöröjningen tar bort eländet. Ska de lägga tillbaka den på gatorna?

Om det nu är så att kommunen inte har några pengar kvar av den budgeten som skulle täcka vinterns behov så måste det väl vara så att ni som så många andra år missbedömt vad kostnaderna skulle kunna bli och det gäller inte enbart Ovanåkers kommun. Vi bor trots allt i Norrland och det kommer även i fortsättningen att snöa, ibland normalt och ibland mycket mer än normalt.

Vad beträffande de fordon som nu snöröjarna använder så har kommunen åberopat större fordon för att utnyttja kapaciteten och att det ska gå fort och det är centimeter hit och dit. Varför då inte använda dessa stora midjestyrda traktorer inom villaområdena då dessa är smidiga trots att de är stora? De orkar trycka ut plogkanterna samtidigt som de kan flytta snön i korsningarna så sikten blir bättre.

Att kommunen tillåter att snön trycks in på mark som tillhör fastighetsägare kan väl inte vara rätt väg att bli av med problemet? Eller?

L.B.J-sson, Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons