Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart börjar mobbningen

Höstterminen börjar snart och då får många barn ångest för att gå till skolan. Detta är förödande för många. Det går inte längre att sopa detta under mattan, för det är ett stort samhällsproblem.

Annons

Höstterminen börjar snart och då får många barn ångest för att gå till skolan. Detta är förödande för många. Tänk att ett samhälle inte kan skydda ett barn från dessa förövare. Det går inte längre att sopa detta under mattan, för det är ett stort samhällsproblem.

Vi vuxna måste på något sätt lyssna på våra barn. Barnen är ju det bästa vi har, och borde få det bästa vi kan ge dem.Det finns så många som har blivit allvarligt sjuka på grund av mobbningen.

Tro inte att det slutar när barnet går hem, det fortsätter både i mail och sms. Det skulle bli en stor nationell samling mot detta destruktiva beteende. Föräldrar har ett stort ansvar att ta reda på om deras barn mobbar. För detta är absolut incitamentet för att på något sätt stoppa det.

Vi får en generation, som när de växer upp, inte har kunnat få den kunskap som samhället fordrar att de ska få. Många blir sjuka och kan inte njuta av livets goda. Är detta vårt arv till våra kommande generationer?

Lika väl som samhället förstörde många barn på fyrtio- och femtiotalen, genom att placera dem på barnhem eller hos fosterföräldrar, så kan man dra ett likhetstecken just nu, för jag vet att många barn lider i tysthet.

Visst går det att komma åt det här. Det gäller att införa lite disciplin i skolorna. Lära barnen respekt för andra och absolut ha detta på agendan. För det ska ju inte vara så att en del ska få del av kakan och andra inte ens se skymten av den.

Tyvärr har skolorna misslyckats kapitalt, och har en inställning som är nästan skrämmande. Här fordras det strikta åtgärder för att få bukt på denna förödande mobbning, som lamslår så många elever. Ett barn kan man inte ge för mycket kärlek till. För de barn som är utan kärlek är det som att klippa av själens vingar.

Vi flyger inte igenom livet bara på egen hand, utan det fodras kunskaper i massor.

Bo Grapenskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons