Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smulor i retur

Det är i år 14 år sedan Sverige blev fullvärdig medlem i den europeiska unionen. Vad har Sverige vunnit på det kan man fråga sig?

Annons

Det är i år 14 år sedan Sverige blev fullvärdig medlem i den europeiska unionen. Vad har Sverige vunnit på det kan man fråga sig? EU är en gigantisk byråkrati av stora mått, som slukar enorma summor pengar från varje medlemsstat i fråga. Det här kostar ju som sagt betydligt mycket mer än vad det smakar, och jag har räknat ut att svenska skattebetalare får punga ut med cirka 100 miljarder kronor årligen i medlemsavgiften plus löner och traktamenten, då gällande våra parlamentariker i Bryssel. Och det lilla som kommer tillbaka i form av jordbruksstöd, regionalstöd samt strukturfondsutdelning till olika län i landet, är bara småsmulor i sammanhanget.

Det går att slå ut det så här, att för varje tusenlapp som varje skattebetalare betalar in till unionen, så får vi tillbaka en futtig hundralapp.

Som jag ser det så sitter en kader av människor och bestämmer över våra huvuden, och tyvärr så flyttas fler och fler beslut över från nationalstaten Sverige till Bryssel. Jag är rädd för att EU håller på att äta upp varje medlemsland i allmänhet och Sverige i synnerhet.

Tommy Jäderberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons