Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smått och gott om centrum

I torsdagens Kuriren fanns en insändare med signaturen Söderhamnsbo.

Annons

Jag håller med om hans synpunkter. Det var ju sånt hallå om almarna i Strykjärnsparken så jag trodde att de skulle få vara kvar. Inte ser man ån heller hur man än öppnar upp.

Flera parkeringar försvinner också. Att det finns parkeringar i utkanten av centrum hjälper inte. Folk orkar inte gå så långt. Det är just mitt i stan som det behövs flera parkeringar.

Sedan tycker jag att gågatan är alldeles för lång. Sträckan från gamla busstorget förbi blomsteraffärerna skulle gott kunna vara vanlig gata med biltrafik. Gatan från teaterbacken ner till ån skulle också kunna öppnas. I Hudik har man genomfartstrafik i centrum och det fungerar väl bra. Det blir mera liv i centrum. Hur roligt är det att ha hela centrum av stan folktomt halva dygnet? Det är väl inte många själar som promenerar där på kvällarna.

När jag ändå är i farten, så passar jag på att påpeka en annan sak. Seniorboendet som planeras på öster är inte bästa läget om det inte finns möjlighet att få skjuts därifrån. Äldre personer blir ofta dåliga i benen och har svårt att gå fast de annars är pigga och alerta. Se till åtminstone att bussen stannar alldeles utanför, men hellre något ännu bättre alternativ. Synd att det inte blev seniorboende närmare centrum. Så funderar jag.

En kärring mot strömmen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons