Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små byskolor behövs

En undran till politikerna i Bollnäs kommun är om de tror eller vet att kommuninvånarna är intresserade av en stor skola på Gärdet.

Annons

Har arbetat med barn i drygt 30 år och tror mig kunna en hel del om barn och deras utveckling.

ag kan tala om för er politiker att barn måste få vara barn och att få gå i skolor där de blir sedda för vilka de är. Att slå ihop en massa klasser på Gärdet för att ni tänker ekonomiskt är kortsiktigt. Ni kommer att få betala det senare i samhället med utslagna barn som inte platsar och som på olika sätt gör allt för att bli sedda.

Hur många barn ska behöva må dåligt för att de går på en stor skola? Alla elever klarar inte av att gå i stora klasser.

De som behöver lite mindre skolor och lite lugnare tempo, vem tänker på dem? Vilka står upp och talar för dem? Behåll byskolorna! Kanske skulle elever i stan som har det svårt på olika sätt kunna "bussas" ut till byskolorna och förhoppningsvis skulle de kunna bryta det trassliga de har hamnat i. Jag förstår att vi inte kan ha hur få elever som helst men om en skola har 90–100 elever från klass f–6 så är det ett snitt på knappt 17 elever i varje klass.

Detta är ett ideal kan jag tycka. Jag har själv gått i en B-skola, den lades ner när det var cirka 50 elever som tillhörde den skolan. Det var dödsstöten för min by. Låt våra byskolor få vara kvar. Lyssna på era väljare. Kan ni bygga ett kulturhus för så mycket pengar så kan ni satsa lite på dem som väljer att bo på orterna utanför Bollnäs också.

Att inte låta eleverna på Vallstaskolan få bregott på smörgåsarna är bedrövligt. Ni slipper kostnaden och ändå kan ni inte tacka och ta emot. Den levereras i hel förpackning precis som då ni själva beställde och betalade. I Bollnäs går pengarna till kulturhus och bandy. Tror ni att det är vad Bollnäs kommuns invånare vill att pengarna ska gå till? Tänk om!

En lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons