Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta planera för butiker på Östernäs

Många förslag har kommit beträffande Östernäs. Personligen ratar jag förslaget om ett nytt affärscentrum. Att få Norra Järnvägsgatan att se ännu mer öde ut än vad den redan gör vore förödande för hela Ljusdal.

Annons

Ett nytt handelsområde på Östernäs skulle med största sannolikhet innebära att företagare som redan är etablerade i Ljusdal skulle flytta dit. Det skulle knappast komma företag utifrån bara för att det byggs nytt. Vi har väl inte glömt "Ovegallerian"...

Kommer någon utifrån så skulle det möjligen var Lidl och de kan väl ta gamla Bas-Livs eller något, eller? Större och eftertraktade klädkedjor typ H&M har ju redan sagt nej efter att ha analyserat kundunderlaget.

Hyreshus då? I vems intresse skulle det ligga att vi får riva resten av Gärdeåsen också? Och kanske börja nagga i Ämbarbo dessutom? Nej det önskar i alla fall inte jag.

Äventyrsbad blir det ju inte för kommunens slogan borde vara "I Järvsö är det möjligt". Men jag håller faktiskt ändå på ett badhus! Inget äventyrsbad men en riktig simbassäng med lite längre distansbanor där det går att motionssimma och kanske till och med tävlingssimma? Detta kompletterat med en liten barnbassäng så att alla Ljusdals familjer och barn som inte har tillgång till bil har någonstans att bada och simma. Tänker också på de äldre i centralorten som vill ha en behaglig motionsform även vintertid.

Och kombinerat med detta skulle jag vilja att Ljusdal får tillbaka en bowlinghall! Bowlingen var ett mycket bra alternativ då man ville göra något extra med sin familj eller vänner. Ofta fanns ju även äldre där. De fick både motion och en trevlig gemenskap med andra en stund.

Sammanfattat är mitt förslag; en enkel simbassäng med längre banor och en enkel barnbassäng och detta i kombination med bowlinghall. Och visst varför inte ett fik att runda av med.

Vill också uppmana alla kommuninvånare att nu inför julen tänka efter om inte våra julklappar kan köpas på hemmaplan. Åtminstone en del av dem? Varför handla på annan ort det som redan finns här och sedan klaga på att affärer läggs ner. Tänk på det alla som blev upprörda då P-O:s lade ner. Att han vågar nystarta är helt otroligt.

58:a

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons