Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta mästra oss aktiva

Jag är oerhört förvånad över Cecilia Widéens agerande! Dels lägger hon sig i vad andra nomineringsgrupper har för namn på sina listor. Dels får hon det att låta som om traditionell partipolitik förs i kyrkan.

Annons

Jag är oerhört förvånad över Cecilia Widéens agerande, (18/9)! Dels lägger hon sig i vad andra nomineringsgrupper har för namn på sina listor. Jag säger nomineringsgrupper för i kyrkan finns inga partier, inom kyrkan kallas alla nomineringsgrupper oavsett vilken bakgrund man har.

Dels får hon det att låta som om traditionell partipolitik förs i kyrkan. Under den gångna mandatperioden har det vid ett enda tillfälle röstats efter grupptillhörighet. Det gällde en motion från en person tillhörig gruppen Socialdemokraterna. Alla dess medlemmar röstade för motionen, alla vi andra röstade emot inklusive kyrkoherdarnas representant. Det var enda gången i samband med ärendebehandling som det skett! Det jag nu säger gäller den gemensama kyrkonämnden och fullmäktige för Bollnäs-Ovanåker.

Min upplevelse av Bollnäs församling är att det där inte har skett en enda ”partiröstning” under hela perioden. Men där är jag inte med så jag kan ha missat något protokoll.

De gruppmöten som min nomineringsgrupp, Centerpartiet, har i samband med kyrkofullmäktige är öppna för alla som vill vara med oavsett grupptillhörighet. I vår samfällighet har vi 32418 medlemmar. Hur många av dem som regelbundet går i kyrkan vet jag inte.

Men jag vet att även jag och andra som inte går särskilt regelbundet i kyrkan har rätt att företräda och företrädas i kyrkliga beslutssammanhang. Vi bidrar alla med en rätt rejäl medlemsavgift. Utan oss och den så skulle det mesta av kyrkans nuvarande verksamhet inte kunna utföras. Och det vill vi inte bli mästrade för av Cecilia Widéen.

När jag är i farten kan jag tycka det är lika märkligt att en ledamot av Frimodig kyrka vill förbjuda alla som tillhör ett riksdagsparti att ställa upp i kyrkovalet! De vill lika frimodigt förbjuda alla kvinnliga präster! Stöd dem och den svenska folkkyrkan blir en ny sekt!

Anders Bergsten är en lokal kollega som tillhör tre olika nomineringsgrupper/partier samtidigt. I Rengsjö kallar han sig Rengsjö kyrkas väl, i stiftsvalet KR, som är kristdemokratriskt men inte hör till partiet och i Bollnäs kommunfullmäktige där framträder han som partirepresentant för Kristdemokraterna! Vad är han egentligen?

Stefan Jonäng

Centerpartist och samförståndsarbetare på alla arenor jag verkar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons