Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta jamsa runt, politiker

Än än gång får vi ta del av idiotiska och hälsovådliga sparförslag när det gäller vården i Hälsingland. Suck! Ska det aldrig ta slut!

Annons

Än än gång får vi ta del av idiotiska och hälsovådliga sparförslag när det gäller vården i Hälsingland. Suck! Ska det aldrig ta slut!

Är det inte någon som fattar att man inte sparar pengar genom att flytta runt verksamheter, att bygga ut och om sjukhus?

När BB och akutkirurgin togs bort från Bollnäs så skulle det ju sparas SÅ många miljoner sas det. Men blev det så? Nej, tydligen inte eftersom ingen kan presentera några exakta siffror på det.

Vi, vårdpersonalen, fick några fina ord från vår divisionschef att vi nu måste ompröva gamla sanningar som att trygghet inte längre nödvändigtvis behöver betyda närhet till vården, och att det viktiga är kvaliteten...

Men hallå! Hur kan det komma sig att det lilla sjukhuset i Bollnäs haft Sveriges modernaste BB, har legat i topp när det gäller bland annat hjärtsjukvården, minst antal komplikationer på nyopererade? Stora sjukhus är inte = kvalitet alla gånger. Och vad ska man med kvalitet till om man hinner dö innan man kommer dit?

Inventera hur mycket av skattepengarna som ska gå till vården, sluta använda landstigsskatten till kultur, bussar och gud vet vad

Här kommer fler förslag för att avbefolka bygden ytterligare: Alla som bor i Bollnäs/Ovanåker får bara skaffa sig ett barn (barnen har ju i alla fall ingen framtid här), blir någon allvarligt sjuk så avlivar vi dem direkt – de hinner i alla fall inte fram till den "kvalitativa" vården och kommer under transporten dit att plågas och eventuellt åsamkas invalidiserande komplikationer. Det var väl bra förslag va? Och tänk vad pengar vi kommer att spara...

Nu får ni väl fan-i-mig ta och skärpa er politiker! Tänk lite själva nu och sluta jamsa runt. Vill ni verkligen vara med och sätta spiken i kistan för Bollnäs sjukhus? Är ni inte mer lokalpatrioter och måna om er befolkning, era väljare än så?

Det är snart val...

Mia Gunnarsson

sjuksköterska opcentrum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons