Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta handla kinesiskt

Jag tycker att de konsumenter som vill ha en klimatöverenskommelse ska bojkotta kinesiska varor. Varför ska vi göda denna diktatur?

Annons

Läste i dagens DN (31/1) om hur kineserna stoppade att konkreta mål blev resultatet av klimatförhandlingarna i Köpenhamn. Deras motiv var att sådana mål utgör ett indirekt hinder för Kinas utveckling.

Det var kineserna som tog rodret i förhandlingarna. När Kina säger nej måste alla följa efter. Jag tycker att de konsumenter som vill ha en klimatöverenskommelse ska bojkotta kinesiska varor. Varför ska vi göda denna diktatur? Det är nu inte så enkelt att göra det som det var för oss apertheidmotståndare att bojkotta sydafrikanska varor. Det är ju ofta svenska företags varor som tillverkas i det totalitära Kina. Ett mycket listigt system. (Till och med illistigt.)

Slutsatsen blir att de människor som äger och styr svenska företag med produktion i diktaturen Kina, och som samtidigt vill ha en klimatöverenskommelse, borde flytta bort sin produktion från Kina.

Hem till Sverige tycker förstås jag att flytten helst borde gå. Men ni borde i alla fall lägga er produktion i ett demokratiskt land. Bryt samarbetet med de kinesiska diktatorerna, och stöd de demokratiska krafterna i detta land.

Eva Kämsby

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons