Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöseri med vägbelysning

I många år sköttes in- och urkoppling med hjälp av fotocell och kopplingsur. Jag minns inte att det var något krångel. För några år sedan ändrades det till fjärrstyrning med radiosignaler, och krånglen har varit legio.

Annons

Vår by har haft vägbelysning sedan 1970-talet tror jag. I många år sköttes in- och urkoppling med hjälp av fotocell och kopplingsur. Jag minns inte att det var något krångel. För några år sedan ändrades det till fjärrstyrning med radiosignaler, och krånglen har varit legio.

Så fort det blir dimma eller styggväder så är det någon sträcka som antingen lyser mitt på dagen, eller är släckt på kvällen. Påpekar man felet så får man svaret att vi jobbar med att rätta till det. Men jag har då aldrig sett att någon varit här och sökt bättre läge för mottagarantenner eller dylikt, utan nästa dag är det samma fel igen.

Varför inte återgå till den gamla driftsäkra lösningen, och vem betalar för energin som går åt när lamporna lyser dag efter dag? För det var väl i besparingssyfte som ändringen en gång vidtogs?

Kilroy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons