Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöseri med skattepengar

Sven-Åke Thoresen fortsätter frenetiskt att slå blå dunster i ansiktet på folk och framhärdar att kommunstyrelsens beslut den 11 mars, att kasta 408 000 kronor i gapet på en konkurs, var för att hjälpa en förening i ekonomiskt trångmål.

Annons

Sven-Åke Thoresen fortsätter frenetiskt att slå blå dunster i ansiktet på folk och framhärdar att kommunstyrelsens beslut den 11 mars, att kasta 408 000 kronor i gapet på en konkurs, var för att hjälpa en förening i ekonomiskt trångmål.

Det var också Socialdemokraternas taktik inför kommunstyrelsemötet, att få oss ledamöter att tro detta. S-ledamoten Uno Jonssons irritation över oppositionens ifrågasättande, att skänka pengar till en förening, som omedelbart skulle förklaras i konkurs, avslöjade den lömska taktiken.

Nu försvarar sig Thoresen med att andra föreningar, också har fått bidrag då och då - minsann. Ja visst har till exempel bygdegårdsföreningar ibland fått bidrag, men minst lika många gånger har det blivit avslag.

Men oavsett vilket, har det inte ett skvatt med saken att göra. Ingen annan förening skulle ens komma på tanken att begära bidrag, med en färdigskriven konkursansökan på bordet.

Föredragande tjänsteman var tydlig med att beslutet och överförandet av pengarna, måste ske just den dagen. Dagen efter skulle det vara försent, för då hade föreningen redan förklarats i konkurs och dess styrelseledamöter skulle riskera att bli skadeståndsskyldiga.

Den S- och V-ledamot som inte uppfattade detta, måste ha en mycket selektiv uppfattningsförmåga, även om de säkert blivit itutade inför mötet, att det skulle vara fråga om att hjälpa en förening i nöd.

Enda motivet var alltså, att med skattemedel, minska risken för styrelsen och främst dess ordförande Christer Jonsson, från att bli skadeståndsskyldig, om det skulle uppdagas att försumlighet eller oegentlighet i styrelsearbetet ägt rum, före eller i samband med konkursen.

För oss partiföreträdare för hela oppositionen, var det därför helt naturligt att lämna in en överklagan till Förvaltningsrätten, för att be dem upphäva beslutet.

Här kan man alltså snacka om slöseri med skattebetalarnas pengar för att skydda egna partikamrater. Varje läsare får ta sig en funderare över, om det är detta deras inbetalda skatt skall gå till. För oss kristdemokrater är det inte det, men för Socialdemokraterna verkar det tyvärr vara helt i sin ordning.

Kent Sjöberg (KD)

Norrbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons