Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöseri ha poliser som arrestvakter

Angående stängningen av häktet i Söderhamn varannan helg. I en redan underbemannad polisorganisation så ska man nu ytterligare underminera medborgarnas trygghet.

Annons

Angående stängningen av häktet i Söderhamn varannan helg.

I en redan underbemannad polisorganisation så ska man nu ytterligare underminera medborgarnas trygghet.

Vi lever i en kommun där vi vill att invånarna ska känna trygghet och trivas att bo i. Kommunens vision är Öppna Söderhamn. Något att längta till

Hur ska vi kunna leva upp till det om man gör människor otrygga?

Att poliser ska skjutsa berusade personer till Hudiksvall varannan vecka och själva sitta varannan vecka som arrestvakter låter som en total felprioritering.

Söderhamns poliser behövs ute på fältet, för man vet att om polisen syns så blir det automatiskt lugnare och brott mot både individer och vandalism i kommunen minskar.

Detta kommer att kosta mer än det smakar. Beslutet innebär att det blir fritt fram för människor med onda och brottsliga avsikter.

Vad händer om ett allvarligt brott begås i Söderhamn men polisen är i Hudiksvall och lämnar av en person? Vi vet redan att polisen har svårt att hinna med, detta beslut är en katastrof och en skymf mot poliserna. Vi kan inte tro att en polis har slitit hårt med utbildning för att sitta som arrestvakt.

Polisen behöver mer pengar och resurser, inte nya arbetsuppgifter.

Nästa år ska 20000 nya poliser vara i tjänst. Dessa nyrekryteringar är ett välkommet tillskott, men inte för att agera arrestvakter.

Fyra miljarder satsas på rättsväsendet i regeringens höstbudget. Låter mycket, men det behövs mer. Det viktiga är att pengarna nu hamnar på rätt prioriterade områden.

Vi kräver att beslutet rivs upp och att man fortsätter som förut med arrestvakter i Söderhamn. Rätt man på rätt plats, polisen plockar in, arrestvakter vaktar.

genom

Bengt-Olof Hedman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons