Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släpp era kvinnor fria

Jag tror på mänskliga rättigheter för alla, även kvinnor med burkor om de nu verkligen vill bära dem. Tyvärr har jag svårt att tro på de kvinnor som säger sig bära dem av fri vilja.

Annons

Signaturen Insatt menar i sin insändare (7/12) att politikerna får ta på sig den misslyckade invandringsfrågan och är skuld till att SD går framåt i opinionsundersökningar. Det är inte enbart politikers fel anser jag. Invandrare själva bidrar till detta.

Senaste bidraget är när Arabiska Kulturföreningen i Bollnäs visar upp en bild av bara män i lokalen. När sedan Maytham Abbuds svarar en insändare med avslutet "Män, män, män i Arabiska Kulturföreningen är mycket stolta över sina underbara kvinnor som kommer att bli mamma och mormor och som du vet (Svenne-Muhammad) – araberna är bäst på att ta hand om dem", då blir jag inte klokare. Varför tar ni inte chansen och visar era kvinnor i stället för att skicka hem dem att passa, även era barn?

På 1970- och 80-talen var jag med och gömde utvisningshotade invandrare. Senare blev jag även engagerad för att hjälpa invandrade kvinnor från muslimska länder. Försökte att integrera dem i det västerländska samhället. Jag gav upp så småningom på grund av att deras män som med järnhand fördömde varje försök att kvinnorna skulle frigöra sig.

Jag undrade då och undrar fortfarande varför ni flyttade hit och fortsätter att leva som för flera tusen år sedan? Om ni vill leva så vore det väl enklare att stanna kvar där era seder är accepterade!?

Jag tror på mänskliga rättigheter för alla, även kvinnor med burkor om de nu verkligen vill bära dem. Tyvärr har jag svårt att tro på de kvinnor som säger sig bära dem av fri vilja. Inte på grund av fördomar eller främlingsfientlighet utan på egna erfarenheter. Partier som SD kommer att växa sig allt starkare i Europa så länge ni muslimska män fortsätter att ha era kvinnor som ägodelar. Varför inte släppa dem fria och låta dem leva sina egna liv, precis som ni män?

Jag skriver under min insändare med signatur för att inte råka illa ut igen. Jag blev av de kvinnors män jag stöttade, kallad för svenskhora med mera och det var ingen trevlig upplevelse och det hjälpte inte heller till att förstå er religion och kultur.

Frihet åt hela mänskligheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons