Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slag i ansiktet att stänga Mo

Är det pedagogiskt och ekonomiskt försvarbart att fortsätta driva Edsta skola? Bypolitik, det verkar lurt.

Annons

Den 14 maj fick vi reda på att det föreslås att Moskola ska avvecklas. Det var som att få ett slag i ansiktet. Vart tog diskussionen om Edsta skola vägen? Är det pedagogiskt och ekonomiskt försvarbart att fortsätta driva Edsta skola? Bypolitik, det verkar lurt.

Är det ekonomiskt och pedagogiskt försvarbart att flytta 127 elever från Mo skola ut till olika skolor och splittra klasser, i stället för att flytta alla, mellan 50 och 60 elever från Edsta till Mo. Barnen från Edsta får plats i de befintliga klasserna på Mo skola. Är detta verkligen riktigt genomtänkt?

Det handlar inte bara om skolan för oss, utan även vår förskola. Vad kommer att hända med våra 15-åringar på Mosippan? Vart ska dom ta vägen om skolan läggs ner? Var finns det plats för dom? Det handlar om en hel förksoleavdelning. Ska även dom splittras och ut på olika förskolor runt hela stan? Det står även för närvarande cirka 17 barn i kö för att få en barnomsorgsplats på just Mosippan.

Vi är jättenöjda med både förskolan och skolan på Mo. Personalen i skolan och förskolan är jätteduktiga och är guldvärda!

Mo skola må var i behov av lite renovering, men det är inte alls akut, utan kan ordnas efterhand. Det är som sagt inte utsidan som räknas, utan insidan, nämligen kvaliten i skolan. Är det inte det man strävar efter att få i skolan, att eleverna ska vara duktiga och att det ska gå bra för dem i framtiden.

Det är pedagogiskt och framför allt ekonomiskt försvarbart.

mamma till tre barn

i skola och förskolan på Mo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons