Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyll inte på regeringen

Svar till Sven-Erik Lindestam och Mattias Benke (15/4).
Jag tycker att vi har haft ett bra klimat i kommunstyrelsen de senaste åren och löst mycket i samförstånd, vilket jag hoppas på även denna mandatperiod och än så länge är det inget som talar emot det.

Annons

Däremot anser jag att de båda insändarskribenterna har fel när de skyller den höga arbetslösheten i Söderhamn på dem som regerat från 2006.

Skogsindustrins nedläggning av Vannsätter, Marma och Sandarne, nedläggning av F 15 samt flytt av Emerssons skedde under en socialdemokratisk regering, vilket är den största orsaken till arbetslösheten i vår kommun.

Varför vi inte lyckats fylla tomrummen efter ovan nämnda avvecklingar, får vi lokala politiker ta ansvaret för. Vi har inte ägnat tillräcklig tid för redan etablerade företag i kommunen, vilket jag efterlyst i många år.

Under åttiotalet (minns inte exakt vilka år) fanns det en näringslivschef som tillika var kommunalråd (Hans-Olov Olsson). Hans-Olov ägnade mycket tid och kraft till redan etablerade företagare, han var i gång från tidig morgon till sen kväll och hans spontana besök hos företagarna var uppskattade. Det gick rätt så bra för söderhamnarna under den perioden.

Olle Persson

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons