Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrupelfria riskkapitalister tjänar stora slantar

Flyktingströmmen har skapat "skrupelfria riskkapitalister", menar Marita Berggren.

Annons

I samband med de stora flyktingströmmarna från krigsdrabbade Syrien har vi också fått ta del av hur skrupelfria riskkapitalister tjänar stora pengar på de anländande människornas nödsituation samt kommunernas akuta behov av tak över huvudet. Dessa riskkapitalister har med alla ansvariga politikers goda minne lyckats hitta en ny guldkalv och fyller snabbt sina utlandskonton med skattebetalarnas pengar.

Jag menar att med de löften som avgavs i samband med valet 2014 hade denna vedervärdiga situation kunnat undvikas om man gjort allvar av att försvåra vinster inom välförd. Men ni, så kallade vinnare i valet 2014, tyckte att det var viktigare att lägga krut på att straffa svenska medborgare för de låga bensinpriserna och att ta bort ROT-avdraget för att kunna rycka undan mattan för svenska småföretagare.

Så, Löfven med flera, varför ansluter ni inte till dansen kring guldkalven och sörplar lite av skumpan som Bert Karlsson och Jan-Emanuel Johansson, med flera, inmundigar när de skickar fakturan till svenska folket?

Marita Berggren

Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons