Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrotningspremie vore bra för miljön

Det körs omkring för många äldre bilar med ingen avgasrening på våra vägar. Så visst skulle det vara relevant att dessa bilar kom bort. Men då fordras det en rejäl skrotningspremie.

Annons

Det körs omkring för många äldre bilar med ingen avgasrening på våra vägar. Så visst skulle det vara relevant att dessa bilar kom bort. Men då fordras det en rejäl skrotningspremie. I krisens Sverige kör människor så länge bilar håller. För det är ingen ekonomi att ha en bil. Där ryker pengarnaut genom avgasröret. Friheten att ha en bil har ju naggats i kanten på grund av bensinkostnaden, där skatten är mer än hälften av priset.

Sedan har vi ju skatten på själva bilen. Det läggs mer och mer kostnader på innehavaren av en bil. Miljöhyckleriet är väldigt slående när flyget öser ut koldioxid i atmosfären. Då finns där inga miljökrav.

Om den lilla människan ska kunna dra sitt strå till stacken borde nog de som styr tänka lite mer konstruktivt. De pratar om att inte dricka vatten på flaska, när långtraderna i mängder kör på våra vägar och spyr ut avgaser.

Inte bara svenska lastbilar utan från hela Europa. Man har satt en katalysator på människors frihet och hur man än vänder på steken så blir det alltid de välbärgade som njuter av frihetens frukter.

Bo Grapenskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons