Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrotbilar förstör vår vackra bygd

/

Lasse Feldtblad, Vallsta, tycker att många skrotbilar förstör bygden. Han får Svar direkt från Emil Göthlund, trafiktekniker.

Annons

Vi bor i en tilltalande bygd, som vi gärna visar upp för släkt, vänner och besökare från när och fjärran. Och Borab tar hand om våra sopor, vilket gör det lätt att hålla rent runt husen.

Men det finns skrot som ingen tycks befatta sig med. I över ett halvår har ett bilvrak, ALP 155, stört miljön vid Vallstabron. Alla rutor är sönderslagna och bilen läcker olja på den parkering som ett tusental roddare från stora delar av Sverige skall använda sig av i sommar. Vilket intryck får de med sig hem?

Jag förstår om man tror att den utbrända bil som i över ett år legat vid Medsand är ett konstverk… Underligare konst har man ju sett.

Vad tycker politiker och turistansvariga? Finns det någon som vill ta ansvar och skicka iväg vraken till skroten där de hör hemma?

Lasse Feldtblad

Vallsta

Svar direkt

Hej, Bollnäs kommun utför flytt av skrotbilar samt långtidsuppställda fordon på kommunens gator och vägar samt på kommunens fastigheter, detta enligt ”lagen och förordningen om flytt av fordon i vissa fall”. Står ett fordon uppställt efter en länsväg eller riksväg så är det Trafikverket som är väghållare och därmed den myndighet som ansvarar för att fordonet flyttas. Det är med andra ord väghållaren eller fastighets, -markägaren som har ansvaret i sådana här fall.

Att skrotbilar hör hemma på skroten håller nog alla med om så vi får hoppas att dessa fordon forslas bort så fort som möjligt.

Med vänlig hälsning,

Emil Göthlund

trafiktekniker, teknik-, service- och fritidsförvaltningen, gatuenheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons