Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skriva under eller inte

Inför klimatmötet lanseras förslag som, om de antas, medföra en totalitär ekonomisk diktatur över hela klotet. En mindre överstatlig grupp av politiker och forskare ges en global beskattningsrätt.

Annons

Nästa vecka inleds klimatmötet i Köpenhamn. Tiotusentals byråkrater, politiker och forskare som odlar klimathotet, intar staden. Mötet ingår i den enorma resecirkus som pågått de senaste åren. Utsläppen av koldioxid, som man säger sig vilja bekämpa, har varit enorma. Aldrig tidigare har en liknande insats gjorts för att övertyga. Kan det vara så att man har dåligt på fötterna?

Oroade över att mötet kan bli ett fiasko har Olofsson/Carlgren ett upprop på webben där man uppmanas skriva på. Det ska användas för att pressa Kina och Ryssland att ställa upp på det fabulösa 2-gradersmålet.

Men nu avslöjas "klimathotet". Den ansedda vetenskapliga klimatinstitutionen, Hadley CRU, har hackats/läckts på 100-tals mejl som visar att en grupp IPCC-forskare friserat data för att passa in i hotbilden. De har också pressat vetenskapliga tidskrifter att inte publicera artiklar från forskare med riktiga data. Politikerna har blivit förda bakom ljuset. Adekvata data visar att människan inte orsakat den globala uppvärmningen. Dessutom har uppvärmningen avstannat. Agerandet på Olofsson/Carlgren-uppropet kan bara bli ett: Skriv inte på!

En som redan skrivit på är LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin. Förd bakom ljuset ytterligare en gång frestas man tillägga. Det hon signerat är ett LO-dokument, där alarmerande data sammanställts och där det uttalas stöd för långtgående ekonomiska åtaganden för att bekämpa den ofarliga CO2-gasen.

LO förespråkar en investeringsstyrd klimatpolitik med omvandlingstryck genom bibehållen hög nivå på energi- och koldioxidskatter. I Spanien där man med skattefinansierade subventioner ställt om till sol- och vindenergi, har två arbetstillfällen försvunnit för varje nytt ”grönt” jobb. Den uppgiften saknas i LO-dokumentet.

Men Wanja är inte ensam om att ha blivit vilseledd. I grundskolan, gymnasiet och högskolan har en generation barn och ungdomar matats med, som det nu visar sig, förfalskade klimatdata. Samtidigt har media ensidigt överöst läsare och tittare med katastrofscenarier. I USA demonstrerar nu ungdomar, som känner sig lurade, skanderande ”Al Gore, lögnare”!

Inför klimatmötet lanseras förslag som, om de antas, medföra en totalitär ekonomisk diktatur över hela klotet. En mindre överstatlig grupp av politiker och forskare ges en global beskattningsrätt, som aktiveras när gruppen bedömer att klimatet hotas, oavsett om vetenskapliga bevis föreligger. Kommer förslaget på bordet i Köpenhamn är budskapet till Fredrik Reinfeldt: Skriv inte bort svenskarnas urgamla rätt att sig själva beskatta. Skriv inte på!

Protestera mot falsarierna genom att gå in på Stockholmsinitiativets hemsida och stöd uppropet som uppmanar Reinfeldt att besinna sig och ompröva hela klimatpolitiken. Skriv på!

Björn Thiger

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons