Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönt att någon vill ha våra barn i skolan

Tack Nyhamre och Granbergsskolan för ett bra mottagande. Känns skönt att nån vill ha våra barn på sin skola och ert bemötande kändes väldigt bra. Sen kan man undra vem som har planerat besöken.

Annons

Tack Nyhamre och Granbergsskolan för ett bra mottagande. Känns skönt att nån vill ha våra barn på sin skola och ert bemötande kändes väldigt bra. Sen kan man undra vem som har planerat besöken. En timme på varje skola med 15 minuters mellanrum.

På ena skolan tog de förgivet att barnen skulle vara med och på den andra skolan att det endast skulle vara föräldrar. Själv uppfattade jag brevet att det var endast för föräldrar. Min dotter vill också se skolorna för att vara delaktig i beslutet.

När är det planerat för barnen att åka och titta? Hon är en tjej som trygg i sig själv men börjar bli väldigt stressad och orolig. Varför får inte jag gå i närmaste skola? Vem bestämmer mamma? Hur ser det ut på Granberg/ Nyhamre? Vem blir min lärare? Får jag gå med mina kompisar?

Vem kan hjälpa mig att svara henne? Det går bra att lägga ner men var är ni sen? Var är informationen? Min dotter som går i sexan fick också ett blankett att välja Nyhamre eller Granberg. Ska Växsjö skola läggas ner innan vårterminens slut? För sen är det högstadium för henne.

I barnkonventionen står det: du har samma rättigheter som andra barn, oavsett var du bor. Följer Bollnäs kommun detta? Nej, anser jag. Jag håller fortfarande fast vid att små barn ska ha kortaste möjligast väg till skolan. Nu ska vissa få plats på Björktjära men inte alla, de övriga ska i sin tur splittras på skolan de väljer.

Och du som skrev om att du inte ville ha moduler på Björktjära skola, om två år är det planerat att det ska komma moduler dit. Men då protesterar du nog inte för då är det "riktiga" barn som det ska göras plats för. Det känns sorgligt, hopplöst, uppgivet, frustrerande att våra barn inte har lika värde som övriga kommunbarn. För mina barn är lika underbara som dina barn. Jag vill andras barn och mina barn det bästa. Hur vill du?

Maria

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons