Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolskjuts med försening

I måndags var det skolstart. För många barn i Växsjö/Lottefors började denna skoldag med att klockan ringde 6.10. Att vakna och klä sig för att få möta nya klasskamrater och pedagoger var inga problem för de flesta då det är en spännande dag.

Annons

Bussen avgick från före detta Växsjö skola 7.15 (Dönje 7.10) och gjorde sin första runda, Växsjö skola–Röste–Björktjära skola–Granbergsskolan. Denna runda innefattar ett flertal stopp och bussens beräknade tid vid slutstationen, Granbergsskolan är 7.55 där eleverna börjar 8. Hur ska detta gå ihop? Barnen ska ut från bussen in i skolan, klä av sig och även tillåtas hinna gå på toaletten vid behov innan skolan ringer in, det vill säga på fem minuter.

Första skoldagen på den nya skolan kom våra barn försent, ojdå vad hände? Det är i slutet av augusti och vädret var strålande med solsken. Hur är det tänkt då snö och is kommer att finnas på vägarna och eventuellt relativt oplogade vägar, vem har tänkt på detta? Tanken är väl ändå att barnen har en tid att passa och försening är ett störningsmoment för skolan och alla andra elever som indirekt blir drabbade.

Visst förekommer det förseningar ibland även i kollektivtrafiken och privat bil men dessa bör vara sällsynta. Hur denna skolskjuts ska justeras vet jag inte. Jag räknar dock starkt med att inga barn kommer behöva sätta sig på bussen före 7.15 vid Växsjö skola vare sig man ska till Björktjära skola eller Granbergsskolan, sommar som vinter!

Kanske skulle det ha avgått två mindre bussar ändå, tål att ses över.

Bekymrad Lotteforsmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons