Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolnedläggning drabbar våra barn

Med känsla och fakta har föräldrar och lärare kämpat för att Mo skola ska få vara kvar. Politikerna sade att de lyssnade men allt var redan bestämt.

Annons

Med känsla och fakta har föräldrar och lärare kämpat för att Mo skola ska få vara kvar. Politikerna sade att de lyssnade men allt var redan bestämt. Skolan läggs ner utan att vi fått en klar redovisning på den ekonomiska vinsten.

Vid ett möte före sommaren i skolans matsal, sade Anna-Carin Keisu: vi välkomnar en eventuell friskola. Förvåningen över de storsinta orden var inget mot förvåningen över Anna-Carins uttalande i HT 12/8: en friskola vore förödande för kommunen. Hur ska vi medborgare kunna ha förtroende för er politiker, när ni bryter löften och ändrar åsikter hela tiden?

Den ideologi och värdegrund människorna bakom Glada Hudik-skolan har är helt fantastisk. Jag är säker på att de lyckas lika bra med en grundskola. Får de sedan med Mo skolas fantastiska lärarkår, med rektor, så kommer det att bli en skola där jag verkligen vill ha mina barn.

En del elever ska tvingas åka ut till Edsta! Vem vill slösa bort flera timmar i veckan på att skjutsa ut dit. Vem har råd med bensin? Skolskjuts fungerar inte om man börjar arbeta klockan sju, och barnet är för liten för att vara ensam hemma i väntan på bussen. Men framförallt: hur länge blir Edsta kvar?

Innan ni politiker ställer till mer elände för oss drabbade, tänk på att det snart är valår. Jag har alltid utan tvekan röstat på S. I dagsläget kommer jag, och många fler, att vid valet utan tvekan rösta på det parti som visat att det förstått att barnen är det viktigaste i vårt samhälle.

Mo och Norrbo fantastiskt fina skolor ska läggas ned. Ge oss då chansen att fortsätta på egen hand. Min 6-åriga dotter är ledsen, orolig och drömmer ibland mardrömmar om allt detta med hur det ska bli. Vi vill ha en skola där personalen förstår att omtanke, rak kommunikation och att bygga upp en bra självkänsla är viktigt att lära sig. Det handlar inte bara om teoretiska ämnen, för att lyckas i livet och bli en lycklig människa.

Åsa Damberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons