Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbarnen får bra mat

Du är orolig för barnens skollunch. Jag är betydligt mer orolig för deras matvanor utanför skolan. I dag kommer många elever till skolan utan att ha ätit en vettig frukost och många gånger ingen alls.

Annons

Efter att ha läst Fia Ingeroths uttalande i Ljusnan 20/4 flera gånger känner jag att jag måste svara dig. Du utbildar dig till kock och ditt mål är att få jobba med att laga mat, bra mat. Du, då är vi på samma nivå, jag och mina kolleger i Bollnäs kommun har samma ambition och jag påstår att vi lagar bra och näringsriktig mat i våra skolor i dag.

Jag undrar, vad menar du med konstiga soppor? De flesta barn gillar skolans soppor. Sedan har du åsikter om skinka, legymsallad, bakad potatis med röror och stekt fläsk och så vidare. Du, det är lunch vi pratar om. Vad vill du ha på menyn? Frågar vi vad barn vill ha så svarar de: pannkaka, hamburgare, tacos, pizza och sådant.

Och nu vill du starta ett skolmatsuppror med stöd av politiker och privatpersoner. Vilka privatpersoner?

Du är orolig för barnens skollunch. Jag är betydligt mer orolig för deras matvanor utanför skolan. I dag kommer många elever till skolan utan att ha ätit en vettig frukost och många gånger ingen alls. Det oroar mig. Så får de då som jag tycker en bra skollunch med bra mat och salladsbuffé. Matsedeln är skriven och näringsberäknad av vår kostchef Carina Englund. Sedan finns det även en skolmatsedelsgrupp som består förutom av Carina, elever från olika skolor och en del personal från köken.

När du Fia köper och lagar till mat hemma då köper du det som du och din familj har pengar till. Så är det även för kostenheten. Sparkraven kommer i en aldrig sinande ström. Avslutningsvis Fia, vill du ha debatt? Då ska du få det. Vi är taggade och har varit med förr.

Eleonor Fredriksson

husmor, Vallsta skola

som lagar mat till barn från cirka ett år till att de går i klass 5

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons