Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsfolk från Holmen skräpade ner!

Ann-Charlotte Andersson, Stockholm, förundrades över hur Holmenpersonal lämnade skräp i naturen. Holmen skog ger Svar direkt.

Annons

I torsdags åkte jag och mina två kollegor tillsammans med tre autistiska tonåringar för att bestiga Blacksåberget. En fantastisk naturupplevelse i ett vackert naturreservat med milsvid utsikt från berget. Precis när vi parkerat minibussen kommer fyra–fem bilar körande och tio–tolv personer hoppar ur. De börjar langa ut mat och dricka i stora mängder. Vi blev en aning stressade då vårt gäng kan vara en smula högljutt och störa normalstörda personer.

Vi börjar promenera upp mot berget. Ganska snart blir vi omkörda av gänget med Holmen-kläder, bärande på pajer, kallskuret, mineralvatten, princesstårta och diverse andra godsaker i lådor. Väl uppe har de naturligtvis knipit bästa platsen vid vindskyddet. Vi parkerar oss längre upp vid skogskanten och tar fram vår engångsgrill och våra korvar. Det tar sin tid att vänta på glöd och grilla så Holmen-gänget hinner äta färdigt och ge sig av innan oss.

Vi tar tillfället i akt och går ner till vindskyddet och det svindlande stupet. Döm om vår förvåning när vi finner en stor svart sopsäck dinglande på vindskyddets gavel. Den är full av allt skräp efter Holmen-gängets fina lunch. Stora uppläggningsfat i svart plast, engångsplast i mängder, petflaskor, servetter och de plastade kartongerna de bar upp maten i. Hur kan människor som arbetar med skog bete sig så illa? Vem ska städa efter dem? Om de kan bära upp sin mat kan de väl bära ner sitt skräp också? Helt oförsvarbart! Var tog folkvettet vägen?

Ann-Charlotte Andersson

Stockholm

Svar direkt

Hej Ann-Charlotte,

Så bra att du är engagerad i nedskärpningsfrågor i naturen! Vi vill precis som du skydda vår natur från nedskräpning och jobbar aktivt med det på många olika sätt. Det är helt riktigt att en grupp Holmenställda var uppe och åt lunch på Blacksåsberget den här dagen men slutsatserna runt skräpet och sopsäcken är tyvärr förhastade. Sopsäcken du refererar till var redan upphängd på platsen och var nästan full med skräp från tidigare besökare på berget. Gruppen från oss tog med sig merparten av sitt skräp förutom ett fåtal saker som lämnades i den befintliga säcken.

Tack för ditt engagemang, tveka inte att ta direktkontakt med oss nästa gång du har funderingar!

Jill Parling

distriktschef Hudiksvall, Holmen skog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons