Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjut upp beslutet ett år

Svar till Karin (28/9).

Annons

Bollnäs kommun började redan 2007 ta fram förslag för att utveckla Bollnäs centrum och tidigt såg man möjligheterna på SJ-området.

Bollnäs Bandy har under lika lång tid arbetat för att få en arena som är mer centrumnära än Sävstaås. Skälen till detta är bättre tillgänglighet framför allt för alla ungdomar med bra buss och tågförbindelse på SJ-området. Möjligheter för föreningen att skapa fler affärsmöjligheter, bandyskolor, restaurang, idrottsturism med mera.

För mig som lokalpolitiker är det viktigt att lyssna på de föreningar som nu berörs av kommunens planer på en arena.

Innan man tar beslut som kommer att gälla under överskådlig tid (30–40 år) så bör kommunen arbeta igenom alla förslag grundligt.

Min önskan är att Bollnäs kommun förskjuter beslutet tolv månader och ingår ett optionsavtal med intressenterna för SJ-området med innebörd att under optionstiden låta motparten bevisa sina upplägg.

Det innebär att kommunen inte riskerar något och att vi får reda på de faktiska kostnaderna en arena centrumnära skulle kosta. Tänk om det till och med skulle vara mer ekonomiskt lönsamt för kommunen med en arena på SJ-området och kommunen inte ens har tagit reda på detta.

Att vi sedan får i gång stadsutvecklingen på området kommer i förlängningen att vara mycket värdefullt för tillväxten av våra nya arbetstillfällen i Bollnäs.

Olov Nilsson Sträng

Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons