Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteverket har redan avskaffat reseavdraget

En insändare 22/8 har rubriken: Var står partierna i frågan om reseavdragen? Det finns en politiker – miljöpartist – som vill ta bort denna förmån vilket kommer att drabba boende i glesbygd hårt.

Annons

Skatteverket i Hudiksvall har tydligen redan bestämt att ta bort reseavdraget för ungdomar, eftersom det inte är möjligt att tillgodose alla de krav som Skatteverkets tjänstemän ställer för att vederbörande ska kunna styrka sina resor till och från arbetet.

Det är inte tillräckligt att personen deklarerat inkomst, uppgivit arbetsgivaren med namn och adress, angett bostadsort, och att det inte finns möjlighet att åka kollektivt och redogjort för typen av arbete.

Vederbörande har redogjort för vilka bilar som använts, körsträcka enligt bilarnas besiktningspapper, fått intyg på att vederbörande får disponera bilarna och fått hjälp med drivmedelsinköp. Intyg som Skatteverkets tjänstemän inte uppfattar som riktiga – om så är fallet ska detta polisanmälas.

Kravet är också att vederbörande skall redovisa/styrka inköp av drivmedel. Vilket inte är helt enkelt eftersom ungdomar ofta inte har särskilda bensinkort, utan köper kontant. Vederbörande skulle då ha tänkt på att spara kvitton – för ett och halvt år sedan.

Om Skatteverkets uppfattning är att ungdomarna genom bedrägeri försöker att lura till sig pengar ska detta polisanmälas.

Lagen om rätt till reseavdrag gäller även våra ungdomar. Vi ska vara glada för att det finns ungdomar som skaffar sig arbete och reser flera timmar per dag till och från ett arbete för att försörja sig själva.

Här finns tydligt behov av utbildning för Skatteverkets personal inklusive chefer, som tillåter detta kränkande arbetssätt.

En anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons