Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattetrycket kväver tjänstesamhället!

Behovet av tjänster är enormt och därför borde vi inte ha någon arbetslöshet, skriver Åke Strid.

Annons

Redan på 1970-talet förutsågs industrisamhällets död och det har ersatts av tjänstesamhället. Ökade lönekostnader och internationaliserade varuflöden har flyttat industriproduktionen till låglöneländer.

Vi har vant oss vid att vår offentliga sektor stått för produktionen av tjänster och ökad produktion har finansierats med höjda skatter. Vårt samhälls-, skatte- och arbetsmarknadssystem måste anpassas till tjänstesamhället om vi ska kunna få någon ökad efterfrågan av privatproducerade tjänster.

Behovet av tjänster är enormt och därför borde vi inte ha någon arbetslöshet, men när medborgarna får behålla så liten del av sin inkomst, (2030 procent) har man inte råd att köpa tjänster. Därför lösgörs inte efterfrågan.

Politikerna försöker lösa efterfrågan med rot- och rutavdrag, och styr på så vis vad vi ska ha råd till. Den rätta lösningen för ökad efterfrågan är sänkta skatter och ökad privat tjänsteproduktion inom alla områden.

Tyvärr försvåras utvecklingen av att så många vill spendera sitt överskott på utlandsresor. Det motverkar lokal efterfrågan. Inför därför skatt på utlandsresor.

När ska våra politiker förstå att vi lever i tjänsteproduktionens tidevarv och skapa förutsättningar för dess expansion? Vi behöver inga stora företag för att producera tjänster, förutom inom vården, därför finns framtiden inom småföretagen!

Alla bör ges möjlighet att bidraga med samhällsnyttiga insatser för ökad välfärd! Släpp fångarna ”utan” förlegade system!

Åke Strid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons