Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatten går till aktieutdelning i stället för till eleverna

Vi kan aldrig tillåta att våra barns framtid är till salu och att våra skattepengar ska tas ifrån välfärden för att gå ner i redan fyllda plånböcker.

Annons

I veckan som gick (15/6) öppnades försäljningen av 60 000 elever på den svenska börsen när friskolekoncernen Academedia börsnoterades. Förra året gjorde Academedia ett resultat på ca 500 miljoner, skattepengar som ska gå till välfärden går istället till de riskkapitalbolag som spekulerar i våra barns framtid.

Snart kommer frågorna att lyftas om aktieutdelning i detta nyligen börsnoterade företag och ägarna ställs inför frågor om våra barns resultat är viktigare är företagets resultat. Vi kan aldrig tillåta att våra barns framtid är till salu och att våra skattepengar ska tas ifrån välfärden för att gå ner i redan fyllda plånböcker.

Vi hör samtidigt rapport ifrån Umeå där elever fått i uppdrag att värva elever från andra skolor till sin friskola och som belöning få en iPhone. Riskkapitalisterna ser inte eleverna i första fokus utan ser de som en vandrande skolpeng.

Skatten du betalar på din lön förväntar du dig ska gå till vår välfärd men nu kommer snart delar av skatten istället gå till aktieutdelning till de som riskerar dina barns framtid. Vi måste stoppa detta välfärds läckage!

Jim Larm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons