Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatten blev högre fast den blivit lägre

Det är fascinerande se hur en trollkarl förvänder synen på folk. En del är proffs och man undrar hur kunde det här gå till mitt framför ögonen på oss?

Annons

Svar till Tomas Tobé (7/5).

Det är fascinerande se hur en trollkarl förvänder synen på folk. En del är proffs och man undrar hur kunde det här gå till mitt framför ögonen på oss? Tack och lov är inte alla lika skickliga och lätta att genomskåda.

1. Det hedrar dig Tobé att du svarar på min insändare, det stora antalet politiker nonchalerar detta trots att de är medborgarnas representanter. Det räcker inte att bli vald och sedan sitta av fyra år!

2. Ditt svar gav mig i alla fall ett gott skratt. Där står: den anonyma signaturen Mormor påstår… Är min signatur Mormor, då behöver man väl inte påpeka att den är anonym? Blir inte svaret detsamma till både signatur och utskrivet insändarnamn, det har jag funderat på många gånger? Din trevare om jag är en socialdemokratisk valarbetare har dock fått mig in i andra tankebanor, du tror kanske att det är någon socialdemokrat som vill jäklas med dig. Där högg du allt i sten! Undra på att jag skrattade. Socialdemokraterna är helt oskyldiga. Det finns inte ett enda parti som jag gillar helt och fullt så därför kommer jag att rösta blankt. Hemskt va? Däremot gillar jag att fråga, diskutera och få svar på olika beslut, saker som säkert berör många andra och intresserar även dem.

3. Så till fastighetsskatten. Du skriver: alla har lägre fastighetsskatt. Det är en sanning med modifikation. Det är klart att 0,75 procent är lägre än 1 procent. Men resultatet, det är vad som räknas. Tacka för att man blir upprörd när det inte finns någon rättvisa, varför ska jag med ett gammalt hus betala lika mycket som den som köpt ett hus för 10 miljoner? Två olika tjänstemän på Skatteverket sade att mitt höjda taxeringsvärde på 82 procent berodde på att två hus i min närhet sålts för höga belopp. Rättvisa – smaka på det ordet politiker!

4. Så skriver du att det finns en tydlig gräns hur hög avgiften kan bli, i nästa andetag att gränsen justeras i takt med inkomstbasbeloppet. Det betyder samma sak som jag skrev i min insändare, det blir en höjning nästa år. Men ingen vet hur mycket. Nej, här måste göras en skattetrappa. Börja med att sänka lägsta avgiften kraftigt så vi småfolk har råd att behålla våra hus, öka sedan avgiften i flera steg. Orättvisa är vad det är. Tycker det är en skam för ett demokratiskt land, här har det spårat ur.

Mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons