Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattechock för 200 000 pensionärer

Vänsterregeringens chockhöjningar inom hemtjänsten är oroande eftersom höjningen påverkar de mest utsatta och mest behövande äldre med allra störst omsorgsbehov mest, skriver Margareta B Kjellin (M).

Annons

Vi moderater säger bestämt nej till detta. Före valet var det annat ljud i skällan. Socialdemokraterna lovade varken högre pensionärsskatter eller rejäla avgiftshöjningar i hemtjänsten.

Det är därför inte förvånande när nu pensionärer reagerar på detta löftesbrott. Våra äldre förtjänar bättre än regeringen och äldreminister Regnér (S), som påstår att regeringen satsar miljarder på äldreomsorgen när den egentligen handlar om omdisponeringar! Det är bland annat skattehöjningar för över 200 000 pensionärer och dessutom höjs avgifter i hemtjänsten. Man försöker dölja effekterna och står inte upp för två tydliga löftessvek.

Regeringens bluff om sänkt skatt för pensionärer är kanske den som det dock pratas allra mest om. Över 200 000 pensionärer har istället fått en höjning! Ja, ni läste rätt, höjning av skatten enligt bland annat Skattebetalarnas förening, som med detta konstaterar att regeringen fortsätter bryta löften.

Skattehöjningar och avgiftshöjningar slår dessutom hårt, mest mot de utsatta behövande äldre. Så ska inte våra äldre, som har byggt Sverige starkt, behandlas. Vi fortsätter därför att sätta press på regeringen och äldreminister Regnér (S), att ta ansvar och dra tillbaka höjningar för pensionärer!

Margareta B Kjellin (M)

Gävleborgs län, riksdagsledamot i socialutskottet med ansvar för äldrepolitik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons