Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpning, Malin Ängerå

Öppna nämndsmöten kräver starka och självständiga politiker som har civilkurage och integritet att våga stå för sina åsikter och sina fattade beslut och inte gömma sig i slutna rum när det börjar blåsa snålt.

Annons

Barn- och utbildningsnämnden i Ljusdal beslutade för flera år sedan, att öppna sina nämndsmöten. Anledningen var att bredda den demokratiska processen, för att så många som möjligt skulle kunna känna sig delaktiga i besluten.

Öppna nämndsmöten kräver starka och självständiga politiker som har civilkurage och integritet att våga stå för sina åsikter och sina fattade beslut och inte gömma sig i slutna rum när det börjar blåsa snålt. Malin Ängerå (S) säger sig värna demokratin och talar sig varm om medborgardialoger, men hoppsan!

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Malin Ängerå (S), har på eget bevåg beslutat att stänga nämndens möten, med motiveringen att Ljusdals kommun befinner sig i en ekonomisk kris som vi aldrig tidigare har upplevt.

Ordförande Malin Ängerå (S) sätter sig över de andra ledamöterna i nämnden och anser sig ensam kunna avgöra när nämnden ska vara öppen eller stängd, är detta demokrati?

Den som har följt Malin Ängerå i hennes politiska gärning kan nu skönja ett mönster av havererade försök att göra besparingar i barn- och utbildningsnämnden. När Malin Ängerå (S) tillträdde sin plats som ordförande i nämnden tillsatte hon en stor lokalutredning, nu skulle det sparas på lokaler. Delar av Gärdeåsskolans elever skulle flyttas till Stenhamreskolan, denna flytt blev stoppad på grund av föräldrars och skolpersonals massiva protester.

Flytten av Kläppa fritidsgård till Stenhamreskolan har glädjande nog inte heller blivit av. Det föreslagna köpet av Skoglunds fastighet blev ytterligare ett nederlag för Malin Ängerå (S) och nämnden.

De senaste besparingarna med bland annat skolnedläggningarna, hölls länge hemligt i slutna rum för att politikerna i barn- och utbildningsnämnden inte skulle utsättas för föräldrars och skolpersonals vrede över nedläggningarna.

Den stängda nämnden har nu beslutat att inga skolor skall stängas och nu har Malin Ängerå (S) gått ut i lokalradion och talar i stället om besparingar inom grundskolan, ett förslag som kommer att läggas av Socialdemokraterna och Centerpartiet tillsammans. Besparing inom grundskolan kommer att leda till kvalitetsförsämringar.

Malin Ängerå (S), vad du nu behöver är en enig nämnd, som till stora delar kan ställa sig bakom de svåra besparingsåtgärder som måste göras när elevunderlaget sjunker och under den rådande svåra ekonomiska situationen som Ljusdals kommun befinner sig i.

För detta svåra arbete krävs det ett ledarskap som är både lyssnande och prestigelöst, annars är risken stor att flera av ledamöterna kommer med populistiska förslag som bara gynnar dem själva och deras partier och inte Ljusdals kommuns barn, vår gemensamma framtid.

Bodil Eriksson

Folkpartiet Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons