Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärp er landstinget!

Redan för ett år sedan kunde vi höra hur kirurger på Bollnäs sjukhus slutat. Efter att läkare inom psykiatrin har sagt upp sig. Det är mycket allvarligt att läkare efter läkare väljer att lämna landstinget.

Annons

Vi i Samverkan Gävleborg har under en längre tid påtalat bristen i landstingets personalpolitik. Redan för ett år sedan kunde vi höra hur kirurger på Bollnäs sjukhus slutat. Efter att läkare inom psykiatrin har sagt upp sig har vi till exempelvis i dag bara en halv läkare inom BUP i Hälsingland. Det är mycket allvarligt att läkare efter läkare väljer att lämna landstinget. Vi vet även att vårt landsting har högst hyrläkarkostnad i hela Sverige. Vi har flera gånger hört personalens berättelse om hur man behandlats av ledningen vilket är mycket oroande.

I tidningarna och radio kan vi läsa och höra hur ledande företrädare för majoriteten påstår att man har en bra personalpolitik i vårt landsting. Det är dags att dagens röd-gröna majoritet inser problemen och agerar därefter. Under de senaste fyra åren har deras ledarskap präglats av tystnad och passivitet, det vill vi ändra på. Vi i Samverkan Gävleborg kommer genomdriva nödvändiga förändringar inom detta område när vi bildar en ny icke socialistisk majoritet efter valet.

Vi vill låta personalen få en större delaktighet i hur länets sjukvård ska utvecklas och bedrivas. Genom vårt lyssnande ledarskap och personalens delaktighet och engagemang kommer man tillåtas växa. Genom att decentralisera mer av ansvar och befogenheter till verksamheterna och personalen kommer de anställda ges möjlighet att påverka sin arbetssituation.

Den 19 september har väljarna möjlighet att rösta fram ett nytt ledarskap och en ny personalpolitik i landstinget, din röst avgör. Ta den chansen, för patienternas och för personalens skull.

Patrik Stenvard (M)

oppositionsråd

Carina Östansjö (FP)

oppositionsråd

Stig Zettlin (SP)

oppositionsråd

Ingemar Kalén (KD)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons