Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärp er karnevalspublik

Ni som står och roas av karnevalståget och har råd att köpa två flak starköl, men inte ens bryr er om att bidra med en femkrona till prispengar åt de medverkande borde skämmas!

Annons

I lördags gick den årliga karnevalen av stapeln i Färila. Tåget innehöll 16 ekipage där medverkande ideellt klurat och byggt sina vagnar. Som många vet är hela evenemanget arrangerat helt med ideella krafter och förberedelserna startade som vanligt tidigt på lördagsmorgonen.

Kanske kan man då få komma med en liten önskan och tips inför nästa års karneval, till publiken som finns runtom på Färilas gator. Ni som står och roas av tåget och har råd att köpa två flak starköl, men inte ens bryr er om att bidra med en femkrona till prispengar åt de medverkande borde skämmas! Samtidigt borde alla ni som generöst gav både stort och smått i kollekthåvarna applådera er själva.

Ett annat tips inför nästa år är att alla som sitter efter vägarna och förtär mat eller dryck (tänker speciellt på burkar och flaskor) tar med er en påse som ni kan slänga ert skräp i när ni lämnar platsen. Det borde vara logiskt, men att döma av hur det såg ut på eftermiddagen runtom i byn verkar det som att dessa personer skolkade den dagen man lärde sig hyfs i skolan.

Hoppas att detta ändras till nästa år så vi arrangörer slipper åka runt och plocka upp efter er andra och kan koncentrera oss på att få till en så bra dag som möjligt.

Färila-Revyn

genom Johanna Lindgren

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons