Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäms, politiker i Hudiksvall!

Är det så här förtroendevalda fattar beslut i Hudiksvalls kommun? undrar signaturen Lärare på Estetiska programmet med anledning av estetiska programmets nedläggning.

Annons

Beslutet om nedläggning av Estetiska programmets inriktning Bild och formgivning togs med mycket bristfälliga bakgrundsfakta som dessutom enligt Arbetsmiljöverket ska vara skriftliga.

Läs allt om Bromangymnasiet här.

Ingen arbetsmiljökonsekvensanalys, ingen bedömning utifrån fysiska, sociala och psykologiska risker har visats. Exempelvis gällande den tidspress beslutet medför, parallellt med vår redan pressade komplexa arbetsmiljö. Varken berörda lärare, våra kulturivrande elever eller skyddsombud/elevskyddsombud har varit med och påverkat förändringen före den blev känd och beslutet togs. Inte konstigt att lärandenämndens ordförande Gerd Olsson (S) och Mats Persson (C) ger ett illa insatt intryck i pressmeddelandet som delgav oss beslutet.

Hur kan man inbilla sig att Bromangymnasiet förstärker sin estetiska profil när man monterar ner kulturen? Här serverade centerpartisten också nyheten att även musikinriktningen var hotad. Ett uttalande som vi hann läsa men sedan raderades (?). Flera partier påtalade med rätta bristerna i underlaget (Det uppskattas!) som då kompletterades muntligen.

Vad som sades då för att få igenom beslutet är väl förborgat för oss. Just fina demokratiska förebilder ni är, för våra elever som med kulturpolitiskt engagemang och glöd för den svenska demokratin följer debatten.

Lärare på Estetiska programmet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons