Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäms, politiker!

Det mig helt främmande hur en kommunledning kan agera så egoistiskt när den inte vill ta sitt ansvar för vår miljö och säga ja till all förnybar energi den kan få till kommunen.

Annons

I en tid där alla förfasas över växthuseffekten med dess biverkningar och regeringschefer från alla länder träffas gång på gång för att rädda vår jord är det mig helt främmande hur en kommunledning kan agera så egoistiskt när den inte vill ta sitt ansvar för vår miljö och säga ja till all förnybar energi den kan få till kommunen.

I en tid med ständiga neddragningar inom barn och äldreomsorg, stängning av skolor, uppskjutet badhusbygge, en arbetslöshet utan dess like, så är det mig helt främmande kommunledning som är vald att sköta om "vår" ekonomi aktivt motarbetar en vindkraftsutbyggnad som skulle generera (direkt och indirekt) uppemot 100 nya jobb, för att inte tala om alla de extra skattemiljoner som markägarnas arrenden skulle inbringa under många år framöver.

I en kommun som är beroende av ett väl fungerande skogsbruk är det mig helt främmande att kommunledningen aktivt motarbetar en vindkraftsutbyggnad som skulle ge oss miltals med nya skogsbilvägar och som skulle underlätta ett aktivt skogsbruk. Ett aktivt skogsbruk som genererar miljoner i skatteintäkter.

I ett land som värnar om den fria debatten mellan medborgare och styrande är det mig helt främmande att kommunledningen inte med en rad har förmått sig att offentligt kommentera alla dessa insändare som har varit i medierna gällande vindkraftsutbyggnadsplanerna.

Skäms kommunledningen, skäms!

Daniel Johnson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons