Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi tjäna pengar på våra gamla?

Att försöka få oss och andra tro att någon, oavsett branch, startar ett företag med minimalt eller litet vinstintresse bara för att få vara med och utveckla din så kallade välfärd, är väl ändå att prata i nattmössan!

Annons

Svar till Helena Brink 25/3. Att försöka få oss och andra tro att någon, oavsett branch, startar ett företag med minimalt eller litet vinstintresse bara för att få vara med och utveckla din så kallade välfärd, är väl ändå att prata i nattmössan!

Dessa människor måste ju arbeta mera med att starta upp sitt företag, eller med att etablera företag från en större kedja, så det är klart deras primära mål är att gå med vinst, inget snack om den saken!

Vi vet även att Lagen om valfrihet kan komma att innebära kostnadsökningar för Ljusdals kommun, för i undersökningar som Socialstyrelsen gjort, har det i många fall där hemtjänst och äldreomsorg lagts ut på entreprenad, visat på en ökad kostnad för kommunerna. Var ska dessa pengar tas i en redan ansträngd organisation?

Under 2009 tog Omsorgsnämnden beslutet att anta LOV (Lagen om valfrihet), S-gruppen och en person från ett annat parti röstade nej och de reserverade sig mot beslutet. Att sedan arbeta för att göra det bästa av just det beslutet, som vi var emot, och den ekonomiska krisen är en helt annan sak.

Klart att hemtjänsten är väl förberedda på att kasta sig ut och konkurrera enligt LOV, vi har aldrig sagt något annat, för ska dessa människor ha jobben kvar måste de högprestera eller så får de väl, enligt dig, helt enkelt starta eget!

Dessutom är de ju redan anpassade och har gjort ett fantastiskt arbete trots ökad arbetsbörda och alla andra förändringar som det har inneburit.

Vad du har alldeles rätt i, Helena, är att valet den 19 september får visa om väljarna vill ha privata företag som tar över omsorgen och faktiskt måste tjäna pengar på våra gamla, eller om dom vill ha en trygg, professionell, kommunal verksamhet utan vinstintressen som har kunden, inte pengarna, i fokus.

Stina Michelson (S)

Leif Persson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons